Roshula | Blog
Motion Graphics Studio
motiongraphic, creative, studio, uros toskovic, stari majstor, katarina bulajic, bulajic, boris moskov, boris moshkov, logo animation, intro, explainer, documentary, belgrade, serbia, after effects, cinema4d, 3d illustration, vfx, sound design, 2d animation, animation,
18972
page-template,page-template-blog-masonry-full-width,page-template-blog-masonry-full-width-php,page,page-id-18972,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Blog

We're quite the bloggers

Intervju za nedjeljnik Monitor i Underhill Fest

Film Linija života Katarine Bulajić prikazan je na nedavno završenom 7. UnderhillFestu – Međunarodnom festivalu dugometražnog dokumentarnog filma. Ostvarenje Katarine Bulajić bio je dio novog segmenta – U fokusu, koji je UnderhillFest organizovao u saradnji sa Centrom za ženska prava.

Show more …

Intervju za Filmski Centar Srbije

Linija života, kratki dokumentarni film Katarine Bulajić, nastavlja svoj festivalski život; upravo tokom dana pred nama Linija života biće prikazana u okviru glavnog takmičarskog programa Međunarodnog festivala Sose u Jermeniji.  Baš to je povod za razgovor sa ovom rediteljkom mlađe generacije.

Kako i zašto se baš ova tema nametnula kao izbor za film?

Iako je ovo moj studentski film, što znači da sam imala određeni rok da neki rad predam, do teme sam došla spontano. Vida, o kojoj je film, moja je rođaka za čiju sam životnu priču saznala na ljeto 2013. godine, kad sam pošla u Crnu Goru na odmor, a već na zimu počela sam da snimam. Veoma mi je bilo stalo da zabilježim tu priču, imao materijal potencijala za nešto više od TV dokumentarca ili ne. Nije me toliko privlačila misterija Golog otoka, koliko njena životna pobjeda i kako se osjeća neko ko je jednog dana heroj, a sjutradan izdajnik. Dakle, Goli otok je samo jedna užasna okolnost.

Show more …